Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

John Lawton

2011.03.04.

John Lawton blues-és rock and roll énekes 1946. július 11-én született Halifax-ban, Angliában. Leginkább az egykori Les Humphries Singers és a legendás Uriah Heep énekeseként ismerhetjük. Karrierje a korai hatvanas években kezdődött angliai tinédzserbandákban. 1969-ben Hamburgba költözött, és a német rockcsapat, a Lucifer’s Friend énekese lett, 9 lemez erejéig. Közben tett egy kis kitérőt a tánczene világába is, de ezt itt mi most hanyagoljuk. Elképesztő hanggal megáldott énekes, jellegzetes és mindig felismerhető orgánummal.
 1976-ban csatlakozott a Uriah Heep-hez, és 4 évig erősítette az együttest. Kiválása után Roger Glover meghívására olyanokkal énekelt együtt, mint David Coverdale, Glenn Hughes és Ian Gillan. 1994-ben alapította meg a John Lawton Band-et, 95-ben 2 hétre csatlakozott újra a Uriah Heep-hez, az akkori énekes, Bernie Shaw hangszálproblémái miatt. Eközben szólólemezeket adott ki, alkalmi csapatokban zenélt pl. Ken Hensley-vel és Steve Dunning-gal. 
 Szólóalbumain leginkább a blues van a középpontban, erre utal egyik legismertebb lemeze, a "Still paying my dues to the blues" is. Lawton az egyik legtechnikásabb és legjobb énekes a szakmában. Óriási hangterjedelme, kristálytiszta éneke és bődületes hangereje a legnagyobbak közé emelte, és a mai napig ott is tartja. Hangja még zenei kíséret nélkül is tökéletes és élvezhető, dinamikája és zenei érzéke nehezen utánozható. A kritikák egyértelműen a legnagyobb hangok közé sorolják, és ez a mai napig, 65 éves korában is igaz. -----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------