Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Alvin Lee

2011.01.01.

Alvin Lee - eredeti nevén Graham Barnes - 1944 december 19-én született Nottingham-ben, Angliában. Angol blues- rock gitáros-énekes. 13 évesen kezdett gitározni, és Leo Lyons-szal 1960-ban megalakították azt a csapatot, amelyből a későbbi Ten Years After lett. Alvin Lee-t jelentősen előre lökte későbbi karrierjében szülei jazz,-és blues-gyűjteménye ill. Chuck Berry és Scotty Moore játéka. 
Lee korai zenekara, a Jaybirds 1962-től lett egyre népszerűbb, ugyanabban az évben léptek fel a hamburgi Star Club-ban, mint a Beatles. 1966-ban Londonba költöztek, és több névcsere után Ten Years After-re változtatták nevüket,. Ezzel a csapattal nemzetközi sikereket könyvelhettek el, állandó vendégei voltak a Marquee Club-nak, 1967-ben felléptek a windsori Jazz és Blues Fesztiválon. Debütáló lemezük, az megjelenése után Bill Graham országos turnéra szerződtette őket az Egyesült Államokban, 1968-ban. Ebből hét év alatt 28 turné lett, több mint bármely más brit zenekarnak. 
A woodstocki fesztivál után Alvin Lee üstökösként lett sztár. Film készült róla, és világszerte a stadionok és arénák színpadaira került. A Ten Years After 10 albumot adott ki, de 1973-ban Alvin Lee úgy érezte, visszafogja a zenekar munkáját. 1974-től Alvin Lee & Company néven új bandával jelentkezett, majd különböző, nagy nevű zenészekkel játszott folyamatosan. A 80-as években az egykori John Mayall,- és Rolling Stones-gitáros Mick Taylor is csatlakozott hozzá. Összesen 20 lemeze jelent meg, a legutóbbi, 2007-es a Saguitar.


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------