Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Stevie Zee

2011.01.22.

  Stevie Zee angol gitáros-énekes-zeneszerző,. egyes források szerint Spanyolországban, Madridban született, és - mivel adatok nem állnak rendelkezésre - kb. 40 éves lehet. Az electric-blues és a blues-rock kategóriában tartják számon. A 90-es évek közepétől számít ismert előadónak nyugat-Európában és az Egyesült Államokban. Olyanok inspirálták, mint Jimi Hendrix, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, Ritchie Blackmore és Johnny Winter. A róla szóló kritikák egyértelműen hihetetlen tehetségű előadónak írják le. Gyakorlatilag az összes szaklap szuperlativuszokban ír erről a meglehetősen zavaros életű, bizonytalan eredetű és korú, de valóban elképesztő tudású zenészről, aki Stevie Ray Vaughan mintájára általában kalapban lép fel. Egy amerikai blues-szaklap szerint pl. Stevie Zee Stratocastere egy kis atomerőművet rejt magában, egy másik szerint Stevie Zee maga a XXI.századi blues. Koncertjein néha ötletszerűen átvált a blues-ból jazz-be, de alkalmasint hard-rockot és countryzenét is produkál a hallgatóságnak. Egy állampolgársági káosz következményeként Stevie Zee házassága és válása miatt 5 napot töltött egy amerikai börtönben, és sokáig kétséges volt, hogy hazaengedik Angliába - de mivel azóta is rendszeresen ad koncerteket a szigetországban, feltehetően elsimult ez a kis malőr.
A szakma, ezen belül zenésztársai is igen nagyra tartják Stevie Zee-t. Fellépett többek közt Pat Travers, a Bad Company, Coco Montoya és Roy Rogers társaságában, vendége a legjelentősebb fesztiváloknak is.
Hazáján kívül a legnépszerűbb Olaszországban és Ausztráliában, turnétársai mostanában Bugs Henderson és Joe Satriani. Eddig két albuma jelent meg, a Caballero és a Wail, tehát gyakorlatilag 23 számmal írta be magát a blues-rock történetébe - bár ennek a történetnek még nincs vége...-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------