Belépés

 

Támogatók

Te is szeretnél ilyen weboldalt?

honlapkészítés: startadmin.hu


 

Popa Chubby

2010.11.20.

Popa Chubby - Ted Horowitz néven - 1960. március 31-én született New Yorkban, Bronx-ban, egy édességboltos apuka csepp kisfiaként. Amerikai blues-gitáros, énekes, zeneszerző.
13 évesen dobolni kezdett, majd egy Rolling Stones-album meghallgatása után gitárra váltott.
A későbbiekben is nagy hatással volt rá többek közt a Cream és Jimi Hendrix. A 80-as években - bár akkor is bluest játszott - belegabalyodott a punkzene világába, majd számos kisebb blues-díj elnyerése után ő lett a Long Beach Blues Fesztivál nyitózenésze 1992-ben.
A 90-es években átlagosan évi 200 fellépése volt kisebb-nagyobb klubokban. Lemezeit az Atlantic Records adta ki, 1994-től saját, Laughing Bear címkéjű albumokkal lépett a piacra. 2000-ben a Blind Pig logója alatt dolgozott, 2002-es A jó, a Rossz és a Chubby című alkotásán a bluesba beleszőtt hip-hop és pop-elemeket is találhat a vájt fülű hallgató.
2007-es The Fight Is On c. lemeze azonban már a hard blues- rock kategóriában jelent meg.
Eddig 19 stúdióalbummal jelentkezett, az utóbbi években élettársa, a basszusgitáros Galea aktív közreműködésével.
Popa Chubby nem az a tipikus blues-zenész külsejű fickó. 140 kilós, tök kopasz, szanaszét tetovált külsejével inkább egy trash-metal banda tagjának tűnhet. A külső ellenére azonban rendkívül színvonalas, csiszolt bluest játszik, általában A. J. Pappas basszusgitáros és Tom Papdatos dobos kíséretével, azaz egy new york-i lengyel két new york-i göröggel csinál tipikus amerikai fekete zenét brit beütéssel. Na, ez a valami
.


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 1

2010.12.08. 16:41:22
Blúztársak! Teddy Boy Popa márciusban, egy Bécsben készült interjú alkalmával kikérte magának, hogy Ő blues zenész lenne... Amúgy a Gastroblues Fesztiválon adott koncertje fenomen